Te bereiken op:  Ma‑Za  08:00‑20:00   Zondag gesloten
Bel ons op:  078 203 2045

Heeft u nog een Windows 7 computer? Let dan goed op

Computer Frustratie > Blog > Actueel > Heeft u nog een Windows 7 computer? Let dan goed op

In 2009 bracht Microsoft Windows 7 uit, een nieuw besturingssysteem dat voor velen tot op de dag van vandaag fantastisch werkt. 2009 is inmiddels 10 jaar geleden en dat betekent dat Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 dan ook tijdig zal gaan beëindigen, in januari 2020 om precies te zijn.

Hetzelfde fenomeen heeft zich een paar jaar geleden afgespeeld toen Microsoft de ondersteuning voor Windows XP stopzette.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u nog een Windows 7 computer of laptop heeft heeft u nog een klein jaar de tijd om over te stappen op Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. In veel gevallen is dit mogelijk maar niet altijd, bijvoorbeeld als de drivers van uw computer of laptop door de fabrikant niet meer ondersteund worden voor Windows 10. In dat geval is het niet verstandig om over te stappen op Windows 10 met die betreffende computer of laptop maar is het raadzamer een nieuwe computer of laptop aan te schaffen. Wanneer Windows 7 per januari 2020 niet meer ondersteund wordt door Microsoft komen er geen updates meer uit waardoor uw computer of laptop vatbaarder wordt voor virusinfecties of andere veiligheidsproblemen zoals Ransomware.

Upgraden naar Windows 10 of een nieuwe computer?

Of u het beste kunt upgraden of een nieuwe computer zou moeten kopen is geheel afhankelijk van de werking van uw computer of laptop. Mocht deze prima werken met Windows 7 dan is de kans dat deze goed werkt met Windows 10 aannemelijk. Wanneer u een oudere computer of laptop heeft die toch al aan vervanging toe was dan is het wellicht raadzamer om deze te vervangen, mede omdat deze waarschijnlijk niet ondersteund is door de fabrikant voor een Windows 10 upgrade.

Wilt u weten of uw computer of laptop geschikt is voor Windows 10?
dit kunt u via het contact formulier vragen, vermeld dan wel het merk en type van uw computer of laptop.

Verschil tussen Windows 7 en Windows 10

Windows 10 is de nieuwste versie van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Tussen Windows 7 en Windows 10 zat nog Windows 8(.1), een systeem dat minder populariteit kende en snel werd vervangen door Windows 10.

Windows 10 heeft in tegenstelling tot Windows 8(.1) wel weer een startmenu vergelijkbaar met Windows 7. Dit heeft het gebruiksgemak ten opzichte van Windows 8(.1) sterk verbeterd. Tevens komt er geen Windows 11 of 12 na Windows 10 maar worden er 2 maal per jaar grote updates uitgebracht. De huidige versie van Windows 10 is 1809 (september 2018) en zal opgevolgd worden door Windows 10 1903 (maart 2019). Ongeveer elke september en maart komen deze updates uit met nieuwe functionaliteiten en opties.

Stapt u ook over op Windows 10?

Bent u van plan over te stappen op Windows 10? Computer Frustratie ontneemt u de stress van (eventueel) back-uppen, de installatie en andere vragen die u wellicht krijgt. Heeft u vragen of interesse in een vlekkeloze Windows 10 upgrade? U kunt ons bellen op 078 203 2045 of een bericht versturen via onze website.

Geef een reactie

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


Een webanalyse-pakket vergelijkbaar met Google Analytics. Het gebruik van Matomo in tegenstelling tot Google Analytics is een bewuste keuze. Doordat er geen cookies van Google en Facebook op onze website aanwezig zijn (dus ook geen Vind-ik-leuk-knop) wordt uw bezoek aan onze website niet door Google of Facebook vastgelegd en draagt onze website niet bij aan de datahonger van deze (reclame)bedrijven.

Decline all Services
Accept all Services