Te bereiken op:  Ma‑Za  08:00‑20:00   Zondag gesloten
Bel ons op:  078 203 2045

Alle websites van Computer Frustratie nemen afscheid van Google Analytics

Computer Frustratie > Blog > Nieuws > Alle websites van Computer Frustratie nemen afscheid van Google Analytics

In het kader van privacy heb ik besloten om zowel op onze blog als op computerfrustratie.nl afscheid te nemen van Google Analytics. Websites die gebruik maken van Google Analytics stellen Google in staat om van website bezoekers hun browsegedrag bij te houden, dit is iets waar ik en dus Computer Frustratie niet achter sta.

Een heel groot gedeelte van alle websites wereldwijd maken gebruik van Google Analytics of Facebook Pixel, voor marketing- en analysedoeleinden. Van Facebook Pixel heeft Computer Frustratie inmiddels al afscheid genomen. Door zowel het gebruik van Google Analytics als de Facebook Pixel is het voor Google en Facebook mogelijk het surfgedrag van bezoekers bij te houden door deze aan een uniek ID te koppelen. Hoewel dit niet perse betekend dat Google of Facebook kunnen zien wie dit daadwerkelijk is wil ik hier op geen enkele manier aan bijdragen.

Eerder deze week zijn beide websites voorzien een SSL certificaat wat ons ook weer een stapje voorwaarts brengt wat betreft de veiligheid van persoonsgegevens en uw privacy. Voorlopig zal dit ook de laatste stap zijn. Nu ik gestopt ben met Google Analytics maken beide websites gebruik van Matomo wat een apart platform voor website statistieken is en niet gelieerd is aan een zoek- of advertentiebedrijf.

Geef een reactie

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


Een webanalyse-pakket vergelijkbaar met Google Analytics. Het gebruik van Matomo in tegenstelling tot Google Analytics is een bewuste keuze. Doordat er geen cookies van Google en Facebook op onze website aanwezig zijn (dus ook geen Vind-ik-leuk-knop) wordt uw bezoek aan onze website niet door Google of Facebook vastgelegd en draagt onze website niet bij aan de datahonger van deze (reclame)bedrijven.

Decline all Services
Accept all Services